Kedves Barátaink!

2012. június 30. és július 1. között mindenkit szeretettel várunk a VI. Erdélyország az én hazám világtalálkozóra!

Bízunk benne, hogy a színvonalas program sokakat csábít majd a Verőce melletti Lósi-völgybe! A nagyszínpad napközben a hagyományőrző együtteseké és néptánccsoportoké, akik esténként átadják helyüket a könnyűzenészeknek: Tamás Gábor, Baricz Gergő és Keresztes Ildikó szórakoztatja majd a közönséget. A kisszínpad ad helyet az erdélyi orvosok találkozójának, a szórványmagyarságról szóló kerekasztal-beszélgetésnek, valamint számos érdekfeszítő előadásnak.  A Litea könyvsátor egyedülálló kínálattal valamint izgalmas könyvbemutatókkal várja az érdeklődőket. A gyereksátorban népi ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, gyermekműsorok és táncház szórakoztatja az ifjabbakat.

Várjuk a 3-4 fős csapatok jelentkezését a „Ki tud többet Erdélyről?” vetélkedőre, amelynek fődíja egy 2éjszakás-3 napos tartózkodás a négyfalusi Renáta Panzióban.

A részletes program a www.erdelyhon.hu oldalon található.

A szellemi táplálékon és a jókedven túl igazi otthoni ízekkel, flekkennel, miccsel és természetesen Csíki sörrel várjuk a közönséget.

Ne feledjék: az „Erdélyország az én hazám” jótékony célú rendezvény! A szervezők a nettó bevétel egy részét a szórványságban tevékenykedő szervezeteknek ajánlják fel, tehát látogatóink a belépőjegy megváltásával az erdélyi szórványmagyarság ügyét szolgálják.

Adományokat a Julianus Barát Alapítvány számlájára várunk: Veresegyháza és Vidéke Takarékszövetkezet 66000145-11073945. (www.julianusbarat.hu). Az alapítvány tevékenységét a helyszínen megváltott támogatói jegyekkel is lehet segíteni.

Eddigi támogatóink:

Arzenál Kft, Cibere étkezde és erdélyi finomságok boltja, Demokrata,erdely.ma, erdelyimagyarok.com, Info Rádió, Kézműves Magyar Ízek, Lánchíd Rádió, Nagy és fiai Kft., Pengő Élelmiszer Kft, Székelyföldi Szálláskereső, Világjáró Magazin

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők:

Julianus Barát Alapítvány

Pásztortűz Egyesület Nyárádszentlászló

Székelyföldért Társaság

Budakörnyéki Székely Kör

Vitalitás Egyesület Nyárádgálfalva